Sıkça Sorulanlar | İstanbul Ev Boyama Tadilat | 0507 083 69 56

Bir evi boyamanın maliyeti; evin metrekaresine, tadilatın boyutuna, ustanın belirleyeceği işçilik maliyetine ve kapı boyama, alçıpan tamiri gibi diğer işçiliklere göre değişir. Kesin fiyatı öğrenmek için bizi arayın, uygun fiyatlarla tanışın.

Bir evin dış cephesini belirlerken binanın yapısına, kat sayısına, malzemeye ve işçiliğe bakılarak belirlenir. Evinizi boyatmanın ne kadara mal olacağını öğrenmenin en iyi yolu, İstanbul boyama firmalarından birkaç teklif almaktır. En sağlıklısı, ustamızın evinizi veya işyerinizi gelip görerek kesin fiyat vermesi olacaktır.

Öncelikle boyacı ustası, sizi dinlemeli ve projenizi anlamalıdır. Bir gününü ayırıp yaşadığınız mekanı görerek kesin fiyat vermelidir. Yapacakları işleri ve fiyatı nasıl belirlediğini size kalem kalem anlatmalı ve size güven vermelidir. Sağlıklı iletişim sonrası, çalışmaya zamanında başlayıp zamanında sorunsuzca tamamlamalıdır. Boyacı ustasının müşteri yorumlarını ve referanslarını incelemelinizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca, eşyalarınıza ve evin diğer alanlarına zarar vermemek adına gerekli tedbirleri alacağından da emin olmalısınız. Boyacıyım ustaları, tüm bu hususlardan asla taviz vermeden sizlerin memnuniyetini dikkate alarak çalıştıklarını bilmenizi istiyoruz.

Duvarın durumuna göre değişmekle beraber, boyama işinde genel olarak şu adımlar takip edilir: Hazırlık, sıva, alçı, zımparalama, astar ve boyama.

Yıllık ortalama sıcaklığının 14°C olan İstanbul’da yazların sıcak, kışların ise ılık geçmesi iç cephede boya badana işin kolaylaştırır ve geniş zaman diliminde yapmamıza olanak sağlar. Müsait olduğunuz zamana göre planlama yaparsanız, projenizi hayata geçirebiliriz. Dış cephe yaptırmak içinse, kuru havaları; haziran sonundan Ekim başına kadar olan süreyi değerlendirebilirsiniz. Minimum yağmurlu hava koşulu ve gündüz-gece sıcaklık farkının en az olduğu sıcaklık, en iyi sonucu almamızı sağlar. Bu, boyanın düzgün bir şekilde kurumasını ve kürleşmesini sağlayacaktır.

Yaşadığınız yer, iklim, kullanım şekli ve daha önceki boyama işinin kalitesi gibi etmenlere bağlı olarak 5-7 yılda bir boyama yaptırabilirsiniz. Ayrıca boyayacağınız yerin yapısına göre de bu süreç değişebilir. Ahşap kaplama 3-6, alüminyum kaplama genellikle 4-5 ve sıva genellikle 5-6 yılda bir boyaya ihtiyaç duyulabilir. Dış cephe boyama işi ise, 5-10 yılda bir yapılması gerekebilir.

Akrilik (lateks) boya genellikle birkaç saatte kurur. Düz boya, parlaklığa göre daha hızlı kurur. Yağlı boyanın kuruması ise, gece boyunca devam eder.

İlk olarak, küçük bir alanı ılık su ve deterjan ile fırçalayın ve iyice durulayın. Havluyla kuruladıktan sonra yumuşak bir bezi alkole batırın ve temizlenen alanın üzerine sürün. Boya dökülürse, latekstir. Dökülmezse, yağlıdır.

Şu anki popüler renklerden bazıları, beyaz gölgeli mavi ve gri tonlardır. Diğer popüler renkler ise, bej, krem ve yeşil renklerdir. Daha koyu bir renk istiyorsanız, kahverenginin tonlarını da önerebiliriz. Ev veya işyerinize dış cephe rengi seçerken birkaç önemli detayı aklınızda bulundurmalısınız. Her ne kadar farklı olmak güzel olsa da, çevredeki ve bitişiğinizdeki binalarla çatışmak istemezsiniz. Bu, sadece evinizin, hem de mahallenizdeki diğer konutların değerine zarar verebilir ve sizi üzebilir.
0507 083 69 56